• FORNØYD: Turid Myrvold har vært lærer ved Kilen skole i 44 år, og er glad for at tradisjonen med 17.-maifeiring lever videre.

I år var det Kilskula SA som sto bak 17.-maiarrangementet ved gamle Kilen skole. Barnehagen starter opp til høsten, og det jobbes med å få en ny privat skole på beina. 17. mai vil leve videre på Finnskogen uavhengig om det blir skole eller ikke.

- Dette er helt nytt i år, og vi er veldig spente på hvor mange som kommer. Det har vært mye jobb, og det er mange som har trådd til på frivillig basis for at vi skal komme i mål. I tillegg er det et styre som har jobbet inn mot nasjonaldagen, sa Veronika Moen tidlig på dagen.

Marikken Gundersrud er også med i 17.-maikomiteen ved Kilskula SA, og mener arrangementet er kjempeviktig for alle som sokner til Skalbukilen.

- Det er gærviktig med et eget arrangement på 17. mai, ellers kan grenda dø ut. Det hadde vært kjedelig om alle skulle samles på ett sted. Samtidig er det viktig å holde liv i tradisjonene, sier Gundersrud.

Eget veterankorps

For anledningen har de trommet sammen et eget veterankorps, og de stilte opp i barnetoget bak fanen til Kilen skolekorps på nasjonaldagen.

- Dette er veteraner som har spilt i korps tidligere, og de har øvd og stått på for at vi skal ha musikk i dag. Det setter vi pris på, sier Gundersrud.

De to håpet at det skulle komme rundt 200 på arrangementet på nasjonaldagen, og uten å ha fintelt kan iSolør.no si ganske sikkert at det klarte de med glans.

Fornøyd lærer

Turid Myrvold har vært lærer ved skolen i 44 år, og er glad for at tradisjonene holdes i hevd.

- Jeg har ikke vært redd for at dette tilbudet skal bli borte. Lokalbefolkningen er veldig tent på at dette ikke skal legges ned, og jeg var aldri i tvil. Selvsagt blir det nasjonaldagsfeiring i Skalbukilen, sier Myrvold.

Nå håper hun i det lengste at det skal bli ny privat drift ved gamle Kilen skole.