Siden oktober i fjor har friidrettsgruppa i Hof IL holdt aktivt på med friidrett både på Jara Skole og på Sundenga. Torsdag ble det arrangert  stevne med tre forskjellige øvelser: 60 meter, spydkast og lengdehopp. Tider og lengder ble notert og alle fikk premie og is, som hører med en sommeravslutning.

Ungene likte at det var forskjellige utfordringer.

- Jeg liker å kaste spyd, kanskje fordi jeg liker å kaste ting, sier Robin Olufsen.

Karl Mikael Juvberget var ivrig på alle øvelsene, men likte best å løpe 60 meter.

- Jeg liker best å løpe, også får jeg pokal etterpå, sier han stolt.  

FOR ALLE BARN

Hilde Nordli er trener for friidretten i Hof. Hun prøver å tilpasse aktivitetsnivået slik at alle barn uansett alder skal få utbytte av treningen.

Vi prøver å ha det litt lekent for de minste, samtidig som de eldste krever mer trening. Det er utfordrende, men vi får det til. De kommer da tilbake, smiler Nordli.

Nordli mener også at det er viktig med et friidrettsmiljø, ettersom man kan lettere finne øvelser som passer hver enkelt.

- Friidrett har alt. Du kan være stor og tung å kaste langt, eller du kan være liten og lett å løpe fort. Det er noe for alle, sier Nordli.

ØNSKER FLERE

Nordli er aktiv trener og hjelper barna med teknikk, tips og tilbakemeldinger.  Hun sier det har vært stabilt oppmøte, men langt fra fullt.

- Det har vel vært 10-12 stk. som bruker å være med, så vi har plass til flere. Sier hun og håper det dukker opp flere etter sommerferien.