• GULL: Fra venstre Nora Kjellås og Andrea Kvernhusløkken blir Norgesmester i dobbel for andre år på rad.
  • SOSIALT: NM er en sosial helg som inntreffer hvert år, og Solør BK har i flere år hvert den klubben med flest deltakere. Fra venstre William Vålbekken, Sigve Sandlie Holter, Vetle Vålbekken og Henrik Berntsen Svartholt

Generalsekretæren i Norges Bowlingforbund avsluttet mesterskapet med å si at forholdene kanskje ble i tøffeste laget. Likevel klarte flere av Solør Bowlingklubb sine spillere å prestere med bra spill.

- For min del var det tøft å finne en stabil linje å spille, men jeg klarte å løse det i mellomspill og finale. Alt i alt er jeg fornøyd med helga, forteller bronsevinner Andrea Kvernhusløkken.

Det var Jonas Dammen sitt siste år som junior, og han avsluttet med dobbel og singel gull. Han har samlet totalt 10 gull i junior-NM siden 2014.

- Det er gøy å se at det vi gjør her i Solør skaper resultater, og det er ikke førstegangen vi presterer under NM. Vi håper på videre utvikling og satsing på juniorer, forteller trener Gjermund Mathiesen.

Henrik Berntsen Svartholt imponerte stort i yngre gutteklasse. Han imponerte i PP-finalen og kapret bronsemedalje foran tre team spillere. Henrik var også den som spilte den høyeste serien under mesterskapet, på 262.

10 av 17 medaljer til solør

Det var hele fire gull-, en sølv- og fem bronsemedaljer som Solør Bowlingklubb tok med seg hjem fra NM-helga i Sarpsborg.

- Årets profil ble kanskje i tøffeste laget, og gjorde det vanskelig for spillerne og oppnå store summer. Men alt i alt så syntes jeg Solør sine spillere løste det bra, og at de bør være stolt over sin egen prestasjon, forteller Mathiesen.

Fem Solør spillere av totalt åtte norske spillere legger seg i hardtrening fram til vennskaps-turneringen i Qatar i februar. Spillerne fra Solør som skal representere er  Jenny Mathiesen (13), Andrea Kvernhusløkken (17), Nora Kjellås (17), Eirik Bjørnstad Skoglund (17) og Vetle Vålbekken (18).