Ole Andreas Skybakmoen (15) er én av ungdommene som har vært med på å arrangere LAN på ungdomshuset. Denne muligheten ble gitt til ungdom mellom 13 og 18 år, flere ungdommer meldte seg på for en vinterferie med LAN.

LAN er en samling for datainteresserte ungdommer hvor ungdom samles for å spille dataspill, ha det sosialt og å kose seg. Mange av ungdommene har fått lite søvn siden arrangementet startet på mandag. Dette er andre gangen de prøver på et slikt arrangement i en av skoleferiene, og flere har vist seg fristet.

- Vi sitter og spiller og har det sosialt. Før jeg begynte her så satt mange av de eldre her og spilte og hadde LAN, men det ble borte da mange av de slutta, så ifjor høst fant vi ut at vi skulle prøve med dette på nytt, sier Skybakmoen.

Åpent for alle

Skybakmoen er en av de som har jobbet mye rundt arrangementet med det tekniske. Det blir litt å gjøre for å gjøre klart til et LAN, med å sette opp bord, skaffe sponsorer til mat og slikt. Mange av de som melder seg på er ungdom som bruker å være på ungdomshuset, men det er åpent for alle da påmeldingen starter. 

- Ifjor høst fikk vi mye bra tilbakemeldinger, siden det ikke er mange av oss yngre som har fått vært med på dette før, sier Skybakmoen.

Inga Marie Tyskeberg (16) og Niklas Myhren Kalfoss (15) er to av ungdommene som er med i vinterferien. De var også med da dette ble arrangert i høstferien ifjor og de er tilbake for å være med på dette igjen. Begge er enige om at det er et positivt arrangement som de gjerne vil være med på i feriene og årene fremover.

- Det er utrolig gøy, det er veldig mange forskjellige folk her og du blir kjent med alle sammen på nytt, sier Tyskeberget.

Det sosiale er viktigst

Mye av meningen bak et LAN er at det er sosialt. At ungdommen heller sitter sammen enn alene da de spiller. Dette har vært en suksess både i høstferien ifjor og så langt i vinterferien. Det virker som dette er noe ungdommen liker å drive med og som de er interesserte i feriene fremover.

- Jeg spiller det meste og har ikke fått sovet så mye siden det startet, men jeg ble litt mer våken da PC-en min falt i gulvet to ganger, sier Myhren Kalfoss.

Ungdommen er de viktigste personene bak dette arrangementet, men med voksne som vakter og som en høyre hånd. Frivillige voksne er med for å hjelpe til med mat og er vakter døgnet rundt under disse dagene, og de skal takkes for at de stiller opp for ungdommen.

- Ungdommen har jobbet mye med dette med lite hjelp fra voksne. De frivillige som er med på dette må takkes fordi de er her og stiller opp for ungdommen, og er villige til å være vakt her og ha sine vaktskift, så ungdommen får lov til å drive med dette, sier Nancy Hamza.