• MA CHÈRE LILLY: Med toppfart på 70 km/t kjørte Torhild og Lars denne lille Renaulten, Lilly, til Tromsø i fjor.

Lørdag 2. september arrangerer Solør Veteran Klubb billøp, med fem damer i spissen: Anne Berit Antonsen, Berit Midtsundstad, Randi Øwre, Wenche Lommerud og Torhild Trongaard. Løpet har de kalt "På ville veier i Solør". 

- Det blir jo et slags rebusløp som starter ved Åsnes Næringshage. Det er jo på "ville veier i Solør", men du får utdelt en pose som forteller deg hvor du skal kjøre hele veien. Vi skal innom de forskjellige stedene, Våler, Åsnes og Grue, så du får sett store deler av Solør. Til slutt ender du opp i målområdet, og der det blir grilling. Ta med deg en stol, kaffe og litt grillmat. Vi står for grillene, forteller Torhild. 

ÅPENT FOR ALLE

Løpet går altså fra Åsnes Næringshage klokka 10, med ei lita deltageravgift per kjøretøy. 

- Alle er hjertelig velkomne! Det er ingen av oss i klubben som skal kjøre løpet for vi skal jobbe, så jeg har lånt bort bilen min. Det er flere andre som også stiller sin bil til disposisjon. Om det er noen som ikke har en bil, men har lyst til å kjøre, så kan de ta kontakt med oss. Vi kan alltids hjelpe til, sier hun.  

Veteranklubben er også øvrig åpen for alle som har en veteran. 

- Det er en helt fantastisk klubb! Enten du har sykkel, bil eller traktor, er du velkommen i klubben, forteller Torhild. 

Men dette løpet er kanskje ikke å anbefale på veteransykkel:  

- Løypa er cirka 8 mil, og det er tatt hensyn til bilene. Det er lite grusveier, og de som er er fine!, sier Torhild.  

Torhild og damene oppfordrer deltagerne til å kle seg tidsriktig etter bilmodellene sine, det skal iallfall de!

VETERANbilFERIE

Veteranklubben er aktiv, og det er Arve Kristiansen og Steinar Gresmo som er formenn i klubben. I sommerhalvåret møtes klubben ukentlig for å kjøre sammen, én gang i måneden om vinteren. Ofte drikker de kaffe sammen i etterkant, det er en sosial gjeng. Torhild kjører en Renault 4CV, 1955-modell, en bil hun fikk i fjor. 

- Jeg fikk den i morgengave av mannen min, ett år før bryllupet, forteller hun. 

Kanskje var det en grunn til det, for i fjor reiste de nemlig på bilferie i Renaulten. 401 mil tur/retur til Tromsø for å besøke familie, med en toppfart på 70 km/t. Veteranbilinteressen var også synlig i bryllupet i sommer, der en kortesje med veteranbiler og en veteranbuss kjørte til Gravberget kirke hvor Torhild gifta seg med sin Lars 10. juni. Og nå er hun med på å arrangere sitt første veteranbilløp, "På ville veier i Solør". 

For mer informasjon om løpet og klubben, søk opp Solør Veteran Klubb på Facebook.