Ivar Bakke har i en årrekke vært på Evensens Bakeri & Conditori på Kirkenær, men fra nyttår startet han for seg selv - Ivar The Cakemaker Bakeri & Konditori. Ivar skal holde til i lokalene til Mellem Gårdsmatutsalg ved rundkjøringa på Flisa.

Eget firma har vært drømmen i lang tid, og fra nyttår er det Flisa som blir arbeidssted, noe som er enklere med bosted i Våler og ei datter på skolen på Flisa. 

- utfordre meg selv

Med plass på Baker- og Konditorlandslaget og eget firma, vil det bli mye jobb framover:

- Jeg starter for meg selv for å utfordre meg, finne noen nye utfordringer, og ikke minst for å legge forholdene til rette for å gjøre det bra på landslaget. Her har jeg det utstyret jeg trenger for å utfolde meg, og trene på det jeg trenger å trene på. Landslaget består at bakere og konditorere fra hele landet,  som samles annenhver måned og trener på baking og å lage kaker. Vi deltar på minst en konkurranse i året, jeg er med på "Nordic bakery cup" som det heter, der deltar Norge, Danmark, Sverige og Finland. I fjor kom vi på 2.plass og da skal vi i 2018 være med på kvalifisering til VM i St. Petersburg. Det blir MYE trening framover mot det, og det blir spennende, sier Bakke.

Mulighetene til å styre sin egen hverdag, gjør det enklere å satse videre på landslaget:

- Ja, nå kan jeg trene parallelt med at jeg baker, så det blir kjempebra, smiler Bakke.

- et suverent bakeri

Bakeriet i kjelleren på Mellem Gårdsmatutsalg passer "Ivar - The Cakemaker" suverent:

- Dette bakeriet her er helt suverent, her har jeg alt jeg trenger for å bake brød, boller og wienerbrød. Og jeg har allerede bestilt flere maskiner, som gjør at jeg kan bake flere kaker, som kremkaker, fromasjkaker osv, maskinene kommer i begynnelsen av februar. Nå i januar blir det mye prøvebaking, det blir også litt feiling, før jeg blir ordentlig godt kjent med ovnene her. Ovnene er helt nye for meg, så det blir litt testing først, forteller Bakke.

Utsalg blir felles med Mellem Gårdsmatutsalg:

- Utsalg blir i 1.etasjen ja, jeg baker her nede og sender det opp til utsalget oppe og de selger da til kundene. Nå tenker jeg ikke lenger framover enn at jeg skal få dette til å "gå rundt", samtidig som jeg er med på landslaget og kommer så langt som vi vil der, og målet er VM i 2020, sier en optimistisk Bakke. 

En smaksprøve ble det også, den var GOD - så "løp og kjøp"!