Året på Åsnes Folkebibliotek har vært på det jevne, ikke bare har de fått pusset opp barneavdelingen, men også fått ny sjef.

Hvordan har året 2017 hvert?

- Det har vært et spennende år, og nå for ikke så lenge siden så tok Malin Jansson over som sjef, kjempehyggelig dame. Vi har hatt mange bokdager, hvor det har møtt opp mellom 5 - 12 stykk annenhver tirsdag, sier Marit Rudshagen.

forfatterkvelder og bokbad

Biblioteket har ikke bare hatt bokdager, men også forfatterkvelder og bokbad. De har fått besøk av Tor Håby med ny bok og Levi Henriksen som snakket om den siste boka si.

- Nå jobber vi med å få til et mer åpent bibliotek. Det betyr at du skriver kontrakt med biblioteket, og da kan du gå inn på biblioteket når du vil fra klokka 07.00 på morgen til 23.00 på kvelden. I første omgang kjøper vi inn selvbetjente lånemaskiner. Der kan du låne bøker og levere bøker. Vi vil selvfølgelig sitte i skranken, og trenger du hjelp er det bare å spørre, sier Rudshagen.

Hvordan er programmet for 2018?

- Vi har begynt å snekre sammen et program nå. Vi starter tidlig med å ha et tegneserieforedrag. I januar vil også Roger Kordahl ha utstilling av malerier. Men drømmen min er å få samla den nåværende ordføreren og de to føre han, så de kan snakke om Åsnes framover, sier Rudshagen.

boketterspørselen har endret seg

Hvem er den største brukeren av biblioteket?

- Det er mest damer i alderen 40 til 60 år, barn er også flinke til å bruke biblioteket, sier Rudshagen.

Er det mange bøker som folk spør etter som dere ikke har?

- Både ja og nei, det varierer litt etter hva de skal ha. Vi kjøper inn de bøkene som er bestselgere og ser er populære, men nå har vi fått til en transportordning slik at vi kan låne inn bøker. Så er ikke boka her på onsdag, men den er for eksempel i Elverum, så er boka her på torsdag morgen, sier Rudshagen.

Marit Rudshagen forteller at siden hun startet der i 2000, har boketterspørselen endret seg mye. Det er ikke lenger så mange som spør etter fagbøker, det virker som at folk finner informasjonen på andre måter. Folk spør mest etter skjønnlitterære bøker på Åsnes Folkebibliotek.