• SER MULIGHETER: For Skaslien Gjestgiveri er lokalmat viktig, og kokk Ivan Sandberg er en pådriver for å få mer trykk på lokalmat i regionen.
  • FORNØYD: Tove Gulbrandsen fra Destinasjon Sør-Hedmark er glad for at så mange viste interesse rundt temaet.

Destinasjon Sør-Hedmark og K+ inviterte mandag til stormøte på Skaslien Gjestgiveri. Temaet var lokalmat og hvordan vi kan få samlet aktørene under én paraply i Sør-Hedmark.

Interessen rundt møtet var stort, og 40 personer fra sørfylket var samlet for å diskutere fremtidsmulighetene. Mange i Norge har kommet langt da det gjelder lokalmat, og Rørosmat trekkes frem som ett av mange eksempler.

- Møtet var et ønske fra produsenter, restauranter og andre lokalmatentusiaster. Det er behov for å sette mer fokus på lokalmat, og å få til et fellesskap. Det er mye bra i regionen her fra før, og vi må løfte i fellesskap, sier Kjersti Rinde Omsted i K+.

Kan lære av andre

Mange regioner ligger langt foran Solør og sørfylket, men det behøver ikke nødvendigvis å være en ulempe.

- Det gjør at vi kan lære litt av de som allerede har gått opp veien før oss. For eksempel er det sikkert mye å lære hos Rørosmat, sier Rinde Omsted.

Hele verdikjeden var representert på møtet mandag, og folk kom fra Eidskog i sør til Våler i nord på møtet.

- Det kom masse innspill på hvordan vi bør jobbe videre og systematisere dette. I oppsummeringa kom det frem at vi må prøve å bygge en sterk merkevare som er et tydelig brand for regionen vår. Vi bor midt i matfatet, og må ta muligheten og kommersialisere den, sier Rinde Omsted.

Hva et navn på en felles lokalmatsatsning skal være er foreløpig i det blå. I første omgang er det ønskelig å få Innovasjon Norge med på laget, og de har så langt vært positive til prosjektet.