Snacksen på Flisa begynner å få mange tiårs historie, og snart er det 20 år siden Ann Kathrin Sandlie overtok driften av den populære møteplassen i Kaffegata.

- Gjennom årene har Snacksen hatt litt ulike konsepter, og bein å stå på. I dager det spill hos Norsk Rikstoto, Norsk Tipping og mat som er kjernen i driften. Vi er kjempeglade for å ha spillselskapene med oss på laget, sier Sandlie.

Det er også de som leverer inn sine spill hos Snacksen. Mange vinner litt, mange vinner litt mer, og noen få vinner veldig mye. For eksempel mannen som vant én million kroner på flaxlodd i mars i år.

- Det har blitt noen store gevinster gjennom disse årene. Den største vi har hatt må vel være vikinglottogevinsten på 4,6 millioner kroner. Alle sier at det ikke skjer dem, men vi vet jo at det skjer i Norge hver eneste uke. De store gevinstene kan likegodt havne her, smiler Sandlie.

Gevinsten er rammet inn

Flaxloddet som ga én million kroner i mars er rammet inn i glass, og slik kan alle som stikker innom få se det synlige beviset på at det er mulig.

- Penga kommer godt med de, og dette var artig så jeg kommer til å fortsette å levere spill og skrape Flaxlodd. Vi er flere av naboene rundt her som har vunnet på spill fra Norsk Tipping, sa den heldige vinneren til Norsk Tipping i mars.

Sandlie merker godt at jula nærmer seg nå, og trafikken har økt betydelig i Kaffegata. Også hos Snacksen. Og for de som skulle være helt i beita for julegaver har hun et godt råd:

- Mange kjøper flaxlodd og andre spill fra Norsk Tipping i julegave. Tenk å gi bort en julegave som gir milliongevinst. Det må vel være artig, sier Sandlie.