• BER OM KONTROLLER: Furuberg har vært i kontakt med politiet og bedt om kontroller i 60-sona på Smørbølsmoen. Lensmann Jørn Flatha ønsker å få til kontroller på stedet.

Ikke alle overholder 60-sona på Smørbølsmoen. I følge småbarnsmor Linda Furuberg er det kun snakk om et fåtall bilister som faktisk gjør det.

- Jeg tør påstå at 90 prosent av alle som kjører her kjører over fartsgrensa. Bilene kommer som noen prosjektiler, og folk bruker dette som en flystripe både morgen og kveld, sier hun.

Må krysse vegen

Verst er det om morgenen når Victoria Furuberg-Langerud (9) og William Furuberg Langerud (7) skal krysse vegen for å ta seg til busslomma.

- Hver morgen må jeg være med dem ut. Jeg tør ikke slippe de alene. Bilene som kommer over kulen her ser ingenting. Med den farten er det nesten et under at det ikke har skjedd en ulykke. Jeg er livredd for barna mine, sier Furuberg.

Det hjelper heller ikke særlig på at det er mørkt om morgenen når barna skal med bussen til Sønsterud skole. Det var onsdag denne uka at begeret virkelig rant over for Linda.

- Da var det en bil som kom ekstremt fort. Vi hadde akkurat gått over vegen. Jeg må virkelig stå og holde fast barna mine mens vi venter på bussen, sier Furuberg oppgitt.

Datteren er enig i at bilen kom fryktelig fort onsdag morgen.

- Han kjørte jo i tusen kilometer, sier Victoria.

Lite BARNEVENNLIG

Furuberg reagerer på at politiet aldri har kontroller på Smørbølsmoen, at det ikke finnes gang- og sykkelsti, at det ikke er fotgjengerfelt og at det ikke finnes noe lys.

- Jeg har sendt en henvendelse til politiet og bedt de om å ha fartskontroller. De kommer til å dra inn hele årsbudsjettet sitt her. Om de kommer skal jeg gledelig koke kaffe og servere frokost til dem, sier Furuberg.

Lensmann Jørn Flatha ser ikke bort fra at det nå blir kontroller på strekningen.

- Vi skal prøve å få til kontroll på Smørbølsmoen og andre klagesteder. Henvendelsen er sendt videre til UP om at vi ønsker kontroll her, sier han.