Mange «klager» over at det ikke skjer noe positivt i vårt distrikt, men Tore Huuse Øwre mener noe helt annet:

- Vi oppfordrer folk til å legge merke til alt det hyggelige, positive og spennende som skjer! Det er alt for mange som er «gode» til å se ting som vanskelig. Nå har det vært mye positivt i distriktet, det har blitt arrangert rally-VM, og nå skal altså Trestokkfestivalen arrangeres til sommeren, forteller Øwre.

Det har blitt litt av ei artistliste som er klar for festivalen:

- Med den artistlista som er klar i dag, og et budsjett som jeg bare kan gjette meg til hvor stort er, er Trestokkfestivalen virkelig en opplevelse vi kan glede oss til. Nå er det bare opp til oss i blant annet Flisa AIL, Åsnes kommune, andre lag og foreninger, og egentlig hele Solør - dette blir stort. De skal jo rigge den største utescenen for året i Norge, den blir altså stående på Finnskogen! Dit kommer altså Morten Abel, Madcon og Anastacia, og hadde noen sagt dette for et år siden - ville jo folk bare ha ledd, smiler Øwre.

- kan sette solør på kartet

Selv om artistene er booket, er det helt opp til publikum hvor bra dette skal bli:

- Nå er det opp til oss å bidra, slik at framtidsvyene til arrangørene kan realiseres. Jeg tenker at Trestokkfestivalen kan sette Solør på kartet og på sikt gjøre at folk ønsker å flytte til distriktet. Jo mer som skjer i distriktet, og at det skjer ting som ikke skjer andre steder, jo mer attraktivt vil det være å bo her. I mitt hode er det bare å applaudere og sørge for at festivalen blir best mulig, sier Øwre.

Flisa AIL får også en andel av billettinntektene:

- Når du bestiller billetter på nett, så skriv «Flisa AIL» i foreningsfeltet, så går en 50-lapp direkte til oss, oppfordrer leder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre.