• DØRENE ER ÅPNET: Per Gundersen er glad for endelig å være i gang. Nå håper han mange legger turen til Skogen Restaurant i ukene som kommer.
  • VARMET OPP: Trubadur Bayer var leid inn for å varme opp de besøkende før maten. Han fremførte låter i kjent Bayer-stil.
  • VILLE DRIVE VIDERE: Sigbjørn Ringvold fra Blostrupmoen Medical Equipment fortalte hvorfor selskapet vil drive stedet videre, og hvorfor de ville starte en restaurant - langt utenfor kjernevirksomheten til Blostrupmoen.

Åsnes-ordfører Ørjan Bue var opptatt på Hedmark Senterparti sitt årsmøte fredag kveld, og dermed var det varaordfører Kristian Botten Pedersen som representerte Åsnes kommune på den lukkede visningen av Skogen Restaurant.

Varaordføreren lot seg imponere både av mat og atmosfære, og er ikke i tvil om at stedet blir en stor suksess.

- Dette blir en knallsuksess, uten tvil. Det var utrolig god mat fra forrett til dessert, og de bruker varer fra skogen. Dette er midt i blinken, og jeg har stor tro på dette, sier Botten Pedersen.

TRUBADUR BAYER VARMET OPP

De omlag 30 gjestene som var invitert fredag kveld til en prøvesmak kom fra kommunen, næringslivet og lokale foreninger. Trubadur Bayer var leid inn for å spille noen låter før serveringen, og det til stor applaus fra de fremmøtte.

- Alt her ligger til rette for en ny suksesshistorie. Jeg er mest imponert over hvordan de drar med seg hele lokalsamfunnet vårt. Skogen kan bli en liten hub som knytter til seg de som driver med turisme, mat og overnatting i regionen. De ser at mange små driver her, men at det ikke er noen som limer dem sammen. Der er vi ikke gode nok i Åsnes, men med Blostrupmoen og Skogen på laget får vi til dette, sier Botten Pedersen.

Gjestene fikk servert skogsoppsuppe til forrett, ytrefilet av elg til hovedrett og fleitepudding til dessert (eller Panna Cotta om du vil). Maten smakte helt utsøkt, og gjestene lot seg imponere.

- Det har vært en kjempehyggelig kveld, og det ser ut som gjestene har kost seg også. Det er godt endelig å være i gang, sier Per Gundersen i Skogen Restaurant.

VILLE BRUKE STEDET VIDERE

Eieren selv, Lars Håkon Blostrupmoen, var forhindret fra å komme på grunn av reise i Kina, men Sigbjørn Ringvold fra administrasjonen i Blostrupmoen Medical Equipment var på plass  og fortalte litt om bakgrunnen for den nye driften.

- Vi kjøpte dette anlegget for å bruke det til et annet formål som mange vet. Da asylmottaket ble lagt ned var vi inne på tanken om å selge stedet igjen, men det ville ikke Lars Håkon. Dermed satte vi oss ned for å se på hvordan vi kunne bruke stedet videre i vår drift, sa Ringvold.

Selskapet jobber for å redde liv. Blant annet gjennom salg av hjertestartere, men ikke minst også kurs- og konferansevirksomhet. I fjor kurset selskapet omlag 10.000 personer, og 1.500 kunder har årlige kurs gjennom Blostrupmoen.

- Tanken var å bruke anlegget til kurs- og konferansevirksomhet. Men da måtte vi jo også ha noe å servere gjestene våre. Slik ble Skogen Restaurant til, og alt henger sammen med alt, sier Ringvold.

Ta med gjestene ut

Nå oppfordrer varaordføreren de andre som bor i Åsnes til å spre det gode ord om alle tilbudene som finnes.

- Vi i Åsnes er de viktigste ambassadørene til stedene som er her. Når vi får besøk i sommer så må vi ta med gjestene ut å vise hva vi har, og ikke sitte hjemme rundt kjøkkenbordet, sier han.

Det ble en flott kveld på Skogen. Maten smakte utsøkt, atmosfæren var topp og det er ingenting som tilsier at terningen bør vise noe mindre enn seks. Vi gir Skogen Restaurant terningkast seks på åpningskvelden.