Denne sommeren skjer det noe nesten hver eneste helg i Solør, og lørdag 10. juni kan du blant annet få oppleve en god gammeldags fest på Kynnbrua igjen. Det er Nabo'n i Våler som står som arrangør, og de har hyret inn Ingemars for å spille denne kvelden.

Det ser definitivt ut til å falle i smak, for på Facebook har over 250 allerede sagt de kommer. Ytterligere 680 sier de er interessert i arrangementet.

- Responsen på Facebook har vært enorm, og veldig mange vi snakker med sier at de gleder seg og vet om mange som har tenkt seg oppover. Vi er optimistiske og tror timinga var god for en Kynnafest nå, 5 år siden sist, sier Joachim Haug i Nabo'n.

Jubileum for festplassen

Det er 45-årsjubileum for festplassen på Kynnbrua i år, og paviljongen som står der nå er fra tidlig 90-tallet. Nå tror Haug på suksess, og lover at det blir flere fester på Kynnbrua om de lykkes.

- Billettsalget har tatt seg opp mye siste uka. De fleste vet vel at det ikke er noen fare for at det blir fullt på Kynna, så de ser kanskje an været. Uansett vær er det god plass under paviljongen på Kynna, og vi setter opp ekstra telt. Værmeldinga så langt ser bra ut, smiler Haug.

For anledningen er det satt opp egen festbuss, og slik var det også fra gammelt av da det var fest på Kynna.

- Busstilbudet har vært populært, og vi har nå blitt nødt til å sette opp en buss til. Den første bussen kjører rundt om i Våler og Braskereidfoss, mens den andre plukker opp folk allerede fra Flisa. Vi minner igjen om at arrangementet har 18 års aldersgrense, sier Haug.