Alle er velkommen til pårørendekvelden i kantina i Sentralgården onsdag klokka 18.00. Pårørendekontakt i Våler, Hilde Kragebøl, vil både fortelle om rettighetene du har som pårørende, og hvordan en kan ta vare på seg selv i en krevende situasjon.

- Pårørende har ofte rettigheter som folk ikke vet om. Her skal vi hjelpe pårørende til både å finne hjelp og å ta vare på seg selv. Men det blir en uformell kveld hvor det er rom for mange spørsmål og svar, sier Kragebøl.

Ikke alle er klar over at kommunen har en egen pårørendekontakt. Kragebøl håper at folk får vite det gjennom en slik pårørendekveld, og bruker tilbudene som finnes i kommunen.

- Jeg har vært pårørendekontakt i Våler i to år. På hjemmesiden til Våler kommune ligger det mange opplysninger om det å være pårørende. Gjennom pårørendekvelden håper vi å få spredd en del av denne informasjonen. Det er viktig at folk får vite om de tilbudene og mulighetene som finnes, sier Kragebøl.

Også barn kan være pårørende, og gjennom hele livet er vi pårørende for noen. Kommunen stiller med kaffe og enkel servering denne kvelden, og det blir en uformell og hyggelig kveld om alvorlige temaer.

- Av og til trenger du noen til å ta vare på deg som pårørende også. Her håper vi at folk kan få med seg mange nyttige tips, og gjennom livet vil vi alle være pårørende en gang. Derfor kan kvelden være nyttig også for de som ikke står i en vanskelig situasjon som pårørende akkurat nå, sier Kragebøl.