1. desember publiserte Aftenposten en reportasje hvor et knippe eksperter ga anbefalinger om hvor folk bør reise på tur i verden i 2018. Av 12 plasser ble Finnskogleden rangert på en andreplass, og det gir optimisme blant de som jobber med reiseliv i Solør.

Anette Strand Sletmoen i Solør Næringshage gjør nettopp det, og tirsdag 19. desember inviterer næringshagen til julelunsj hos Folkets Steakhouse og Rådhuskinoen Kulturhus. Reiseliv er ett av flere temaer på agendaen denne dagen.

- Nå må vi rigge oss for å ta i mot en haug med turister. Samarbeid er viktig for og lykkes med reiselivet i fremtiden her i Solør, og jeg tror det ligger store muligheter i dette. Særlig nå som Aftenposten har kommet med Finnskogen som en klar anbefaling, sier Strand Sletmoen.

En del av Kongsvingerregionen?

Spørsmålet det stilles i julelunsjen er om reiselivet i Solør skal være en del av Kongsvingerregionen sitt opplegg, eller om vi skal klare oss på egne bein. Mange mener at sistnevnte nok vil være det smarteste, og at vi selv må generere turisttrafikk til vår region.

- Lars Gillund fra Byregionprosjektet kommer og snakker om dette, og jeg håper på stor entusiasme rundt dette med turisme og reiseliv, sier Strand Sletmoen.

Eivind Mehl kommer også, og han skal snakke om Solør som et bioøkonomisenter. Hege Cesilie Mobakk sørger for å sette de besøkende i rett julestemning med sin sang, og Folkets Steakhouse serverer kortreist juletapas.

- Vi skal lage i stand en lunsj med spekemat, varmrøkt pepperlaks, dadler med bacon, kylling og tilbehør. Dette er en god og sammensatt tallerken som vi håper folk setter pris på, sier Terje Hartvikøy hos Folkets Steakhouse.

Ikke bare for eliten

Strand Sletmoen presiserer at julelunsjen er åpen for alle, og ikke bare for eliten i forretningsverden i Solør. Men det er viktig at folk melder seg på til selve lunsjen.

- Vi trenger noen slike møtearenaer for næringslivet, og det er noe som også er ønsket fra bransjen. Nå håper vi på bra oppmøte og mange påmeldte til årets julelunsj, sier Strand Sletmoen.

Påmelding gjøres via Facebook- eller nettsidene til Solør Næringshage.