Før VM braker løs i Håkons Hall på fredag er Ole Harald klar på at han gleder seg til å konkurrere på hjemmebane, og sender en oppfordring til alle nordmenn og kjente om å møte opp..

- Jeg har lyst til å gjøre det bra på Lillehammer og ser på det som en stor fordel å konkurrere i Norge. Når det er mye nordmenn som ser på, og mye kjentfolk som heier yter man bedre. Om man ikke var tent før så får man i hvert fall lyst til å vise hva man kan da, sier Kveseth.

Formen er i anmarsj

Tidligere i sommer viste Ole Harald at formen er i anmarsj da han vant seniorklassen under et mesterskap i Vallorbe i Sveits. Selv med det han hevder er den dårligste prestasjonen på 10 år i øvelsen sverdsnu med kjedebytte endte Kveseth på toppen av pallen med gode resultater i de fem andre øvelsene. Kveseth innehar for øvrig verdensrekorden i sverdsnu med kjedebytte på knallsterke 8,36 sekunder.

- I tillegg til konkurranser slik som i Sveits hvor jeg møtte de beste fra åtte ulike nasjoner, har jeg gjennomført mye god trening gjennom vinteren og våren. Jeg veit jeg kan å skjære med saga, så det har vært ekstra fokus på det mentale, takle høy puls og uforutsette hendelser, sier Kveseth.

Ole Harald konkurrerer klokka 08.30 fredag og lørdag, og klokka 08.40 søndag. I tillegg blir det kvistefinale søndag ettermiddag, hvor startrekkefølgen avgjøres etter øvelsene lørdag.