• TROR PÅ BEDRE TIDER: Våler-ordfører Lise Berger Svenkerud tror tallene vil stabilisere seg utover 2016 for Våler sin del.

Ikke overraskende er det Hamar kommune som øker mest når det kommer til innbyggertallene for 1. kvartal i Hedmark. Det ble 134 flere innbyggere i Hamar. Alle Solør-kommunene går ned, men Grue har en svært liten nedgang.

Åsnes gikk tilbake 31, Våler 23 og Grue 2. Det er Grue-ordfører Wenche Huser Sund veldig fornøyd med.

- Jeg tok nesten stiften i dag tidlig da tallene kom. Dette er for månedene januar til mars, og jeg vet om mange flere som har flyttet til Grue enn tallene viser. Jeg tipper at disse kommer med i tallene for 2. kvartal, og forventer en økning da, sier Huser Sund.

Ved utgangen av 1. kvartal bodde det 7425 i Åsnes, 4761 i Grue og 3737 i Våler.

Arbeidet bærer frukter

Grue-ordføreren mener at arbeidet som er gjort i Grue nå begynner å bære frukter. Det er veldig fokus på arbeidsplasser og tilflytting i Grue nå.

- Grue hevder seg bra i forhold til alle nabokommuner. Dette er spennende tall, og et av mine argument for at Grue ikke må bli en Solør-kommune. Vi ligger så langt sør at vi drar nytte av veksten i Oslo- og Gardermoen-regionen, sier Huser Sund.

Kommunen i Hedmark som mistet flest innbyggere i 1. kvartal var Kongsvinger. Her bodde det 51 færre innbyggere ved utgangen av kvartalet, i følge tall fra SSB.

Ikke fornøyd i Våler

Våler-ordfører Lise Berger Svenkerud er ikke fornøyd med tallene, men tror tallene vil stabilisere seg.

- Nå går vi omtrent like mye ned på ett kvartal som vi gjorde i hele fjor. Jeg tror tallene vil stabilisere seg, og at noen kvartal er verre enn andre, sier Berger Svenkerud.

I Våler ble det født 4, mens 14 døde. I tillegg var det flere som flyttet ut enn inn. Det er årsaken til at tallene er som de er.

- Kan dere lære noe av Grue?

- Vi har også mange store prosjekter på gang, og har landet det ene etter det andre. Når det er sagt synes jeg Wenche gjør en kjempejobb, sier Berger Svenkerud.

Hun håper at innbyggere og politikere i Våler fortsetter og markedsføre kommunen på en positiv måte.