Tidligere Kjellmyra Treindustri AS og Knappum Skaftefabrikk fusjonerte og ble til Solør Skaft AS i 1989. Familiebedriften har røtter tilbake til 1946, og i 1998 flyttet de inn i nye lokaler i Færdervegen på Flisa. Daglig leder Frank Roar Skoglund er fornøyd med utviklingen, og i dag brandes bedriften som Byggi Flisa.

- Jeg må vel kunne kalle det et byggevareeventyr. Før vi flyttet hit produserte vi kosteskaft og dreide spile. Produksjon har vi fortsatt, men da først og fremst listverk. Ellers er vi nå en bortimot fullsortiments byggevarebutikk, sier Skoglund.

Det er mange som har sitt daglige virke hos Byggi Flisa i Færdervegen i dag. Totalt er det 10 personer som jobber her, men da inkludert både deltid og fulltid. Før flyttingen i 1998 omsatte selskapet for omlag seks millioner kroner. Det er mangedoblet nå.

- De siste årene har vi omsatt for rundt 23 millioner kroner, men markedet blir ikke akkurat noe lettere med åra. Netthandel er en utfordring, og kundene er veldig prisbevisste. Derfor gir det mange fordeler for oss å være med i Byggi-kjeden, sier Skoglund.

Ikke midt i sentrum

Virksomheten har spesialisert seg på forbrukermarkedet. Lokale byggmestere er viktige kunder. Skoglund innrømmer at bedriften gjerne skulle hatt tilhold enda mer sentralt, men han tror det koster mer enn det smaker.

- Å flytte vil være en stor kostnad for oss. De marginene er det nok ingen som har i vår bransje, og folk må jo uansett sette seg i bilen for å handle byggevarer, sier Skoglund.

Med 20-årsjubileum i Færdervegen neste år skulle en tro at alle visste om Byggi Flisa og deres byggevarehus, men Skoglund lar seg overraske over at en del ikke gjør det.

- Fortsatt kommer det kunder innom som sier de ikke visste om oss. Det håper vi å få gjort noe med, og at folk får med seg at vi finnes. Her har vi det meste innen byggevarer, smiler Skoglund.

Foreløpig er det ikke planlagt noen markering av 20-årsjubileet neste år, men Skoglund ser ikke bort fra at det kommer en markering i løpet av 2018.