- Ja det blir mye skruing, men jeg kan ikke så mye om det selv. Jeg har heldigvis mange som er med å hjelper meg med den biten, og er veldig takknemlig for det, forteller han.

Ben-Phillip Gundersen ser fram imot en spennende sesong i rallycrossbilen i inn og utland. Solungen har alt startet sesongen med å delta i de to første NM-rundene i bakkeløp, men forteller at han gleder seg enda mer til det som skal skje.

- Bakkeløp er artig det, men det var mest for å komme i gang og for å få testet bilen litt. Det går to NM-runder senere i år, men de har vi ikke mulighet til å være med på uansett, og da har vi jo heller ingen mulighet til å hevde oss totalt sett, forteller rallycross føreren.

Gundersen gjorde det veldig skarp og satte mange av konkurrentene skikkelig på plass under løpene i den gigantiske Vikersunds-bakken.

- Det gikk veldig bra den første runden i Bakke-NM da vant vi og i den andre runden ble vi nummer fire. Det er veldig jevnt, så det var ikke så mye som skilte oss, forteller han om forrige helgs sesongåpning i bakkeløp.

Ben Phillip er naturlig nok fornøyd med sine første løp denne sesongen, men forteller at det er noen forskjeller mellom det å kjøre bakkeløp, og hans egentlige gren rallycross.

Tøft EM

- Det er ganske artig å kjøre bakkeløp egentlig. Du må pushe deg selv og ser ikke hvor de andre er i løypa, og derfor har du bare deg selv å gå etter. Det gjør jo at det er vanskelig å vite om man har ei god eller dårlig tid, men det at man pusher seg selv er den viktigste forskjellen mellom bakkeløp og rallycross, sier Gundersen videre.

Som en av distriktets beste bilførere, forteller han at det er så mye man kan få gjort for å forberede seg til den kommende sesongen.

- Det blir å holde seg i form, og prøve å få kjørt litt. Det er blitt litt lite kjøring på meg i vinter. Jeg har kjørt litt på isen så vidt det er, men det er egentlig blitt ganske lite. Av andre forberedelser uten om det er det ikke så alt for mye, vil jeg tro. Man må jo få bilen i orden og slik da, forteller han.

- Hvordan er du blitt så god til å kjøre bil?
- Jeg har kjørt en del, og det har nok litt å si at man kjører mye. Dessuten har jeg alltid hatt interessen for det og jeg synes det er artig. Det er nok det som er hovedårsaken. Så lenge man har det artig med det man driver med, så blir man god, svarer Gundersen.

Rallycross-sesongen for Ben-Phillips del starter midt i mai med EM-runde i Belgia. Det ser han fram imot.

-  Det blir spennende. Det er artig å kjøre EM, og å komme seg litt ut i verden. Det blir veldig hardt i EM i år, det er mange sterke førere med, sier han.

- Kan du bli europamester?
- Muligheten er der, men som sagt det kommer til å bli hardt. Vi får bare gjøre så godt vi kan, så får vi se hva det holder til, avslutter Ben Phillip Gundersen.