Arbeidet med den nye familieparken på Flisa er snart ferdig. Fredag 24. juni klokka 13.00 er det offisiell åpning, men allerede har en del barn tatt lekeparken i bruk.

- Vi har undersøkt dette med entreprenør, og det er ingen fare knyttet til å bruke apparatene. Sperrebåndene er fjernet, og fallunderlaget er på plass, sier Otto Langmoen som er virksomhetsleder tekniske tjenester i Åsnes kommune.

I slutten av denne uka skal det gjøres asfaltarbeid på lekeplassen, og arbeidet er med det ikke helt ferdig. Likevel synes Langmoen det er greit å presisere at foreldre fint kan slippe til barn som vil utforske parken nå.

- Med mindre barn går bak sperrebånd er det ingen fare, sier Langmoen.

Spleiselag bak prosjektet

Lekeparken har blitt til gjennom et spleiselag. Sparebanken Hedmark bidro med utrolige 350.000 kroner, Flisa Grenderåd 50.000 og Åsnes kommune 650.000 kroner. Åsnes Sanitetsforening har også bidratt med et lekeapparat til familieparken. Nå gleder Reidun Reikerås seg til åpning uka før SolørMart'n.

- Vi har jobbet med prosjektet i cirka tre år, og er glade for at vi nå kan realisere planene, sier Reikerås.

Hun håper mange kommer på den offisielle åpningen av parken 24. juni.

Det siste halve året har prosjektgruppen samarbeidet tett med kommunen. Hilde Gunn Hammeren og Reidun Reikerås har den siste tiden representert den opprinnelige prosjektgruppen i prosjektgruppe samen med teknisk sjef i Åsnes kommune, Otto Langmoen. Hilde Heggelund som nå er leder av Flisa Grenderåd har også vært en av ildsjelene til familieparken. Andre som har bidratt i prosjektgruppen er Tom Remi Eriksmoen, Siv Cathrine Saxerud og Tonje Lillemo.