28. juni i år er det 50 år siden en gruppe homofile, bifile og transkjønnede startet et opprør etter en politirazzia på Stonewall Inn. En bar hovedsakelig besøkt av homofile i New York. Det var her Pride startet, og nær 50 år senere er det duket for tidenes første Pride-arrangement i Solør. Initiativtaker er alltid engasjerte Kristian Botten Pedersen.

- Her skal vi vise omverdenen og alle innbyggerne i Solør at vi har plass til alle. Vi er for mangfold og kjærlighet, og det kommer ikke an på om det er en gutt eller ei jente du er glad i. Vi vil at flest mulig skal bo og leve her, sier Botten Pedersen.

- Vis din støtte

Arrangementet er definitivt åpent for alle, og Botten Pedersen håper mange blir med og viser sin støtte til Pride-arrangementet.

- I Pride ekskluderer vi ingen. Alle kan få være med, og alle bør få mulighet til å være med på dette. Her håper vi at flere hundre kan bli med. Samtidig er det Vårfest på Flisa, og fylkesmønstringen i UKM arrangeres her. Det er allerede mye folk i sentrum, og vi håper de blir med på markeringen, sier Botten Pedersen.

Likestillingsminister Trine Skei Grande har også meldt sin ankomst til Flisa denne dagen. Hun skal holde en liten appell ved Flisa Stormarked i forbindelse med Pride-arrangementet.

- Trine er veldig opptatt av likestilling og rettigheter. I regjeringsforhandlingene var det et stort ønske fra henne å bli likestillingsminister, og vi er veldig glade for at hun tar turen til Flisa denne dagen, sier Botten Pedersen.