• JON DYBENDAL: Dybendal levde fra 1904 til 1985.
  • 18 ÅR: Dybendal satt 18 år sammenhengende i etterkrigstida.
  • BAKKE: Hans-Didrik Bakke henger sjøl i kommunestyresalen, og har nest etter Dybendal lengst fartstid i kommunen.

- Jeg syns det er bortimot ille at Jon Dybendal ikke har fått sin vei eller plass oppkalt etter seg, sier Hans-Didrik Bakke. 

Bakke har sjøl sittet som ordfører i tre perioder, og har lang fartstid i kommunen. Nå som rådhuset feirer sine 60 år, er det spesielt én ordfører han ønsker at skal få sin fortjente heder og ære.

Rådhus og videregående skole

Dybendal var ordfører i perioden etter krigen, fra 1945 til 1963. Under ham klarte kommunen å spare 1,3 millioner til å bygging av rådhuset, uten at det gikk utover vanlig drift i den vanskelige etterkrigsperioden.

- Han gjorde en fremragende jobb som ordfører og ble senere kontorsjef, eller rådmann som et heter i dag. Han var det i lang tid, og meget dyktig. Han gjorde kolossalt mye for Åsnes, blant annet fikk han igang gymnaset her, som det het på den tida, videregående skole fra 1963.

Dybendal var altså drivkrafta bak rådhuset og Åsnes videregående skole, som i dag er slått sammen til Solør videregående skole. Dette er to viktige institusjoner for kommunen.  

- Hvorfor ikke kalle rådhusplassen for Jon Dybendals plass, eller finne noe annet slik at han blir husket?, foreslår Bakke.