Tony Skjevik, med artistnavn ThoseBricks, står igjen som én av to artister i lørdagens finale av The Stream. Det er avspillinger på Spotify og stemmer som avgjør om Tony skal vinne eller ikke, og nå går flere solunger i bresjen for å mobilisere frem stemmer.

- Han er en gærflink og trivelig kær fra Hof Finnskog, en Solung vi er svært stolte av! For at han skal vinne så trenger han din stemme! Jeg oppfordrer alle til å stemme frem Skjevik, sier Hege Cesilie Mobakk.

Hun er én av rundt 100 solunger som reiser innover til Oslo for å få med seg finalen direkte i kveld. På Bjørkheim er det lagt opp til storskjem, og de som ikke har mulighet til å reise til Oslo kan få med seg finalen her. Initiativet er det Flisa Allianseidrettslag som står bak.

Boost for Solør

Mobakk mener det vil bli en stor positiv boost for Solør om Skjevik vinner, og at den «nye» artisten kan nå svært langt. En seier i The Stream vil være viktig for Skjevik i årene som kommer. 

- Det er tre måter å stemme frem Skjevik på. Den ene er å stemme med telefonen under sending, og den andre er å stemme frem han via TV2.no. Alle har tre gratis stemmer på nettet, og denne muligheten håper jeg alle benytter, sier Mobakk.

Den tredje er knyttet opp mot Spotify hvor det handler om å få flest mulig avspillinger. Her begynner det å bli liten tid, og det er trolig publikumsstemmene som vil bety mest i kveld.

- Dette blir kjempeartig. I tillegg til en full buss er det mange biler som skal innover i dag, og blant annet mange fra ungdomshuset. Nå håper vi virkelig at Skjevik vinner hele finalen, sier Mobakk.