• SPEKEMAT: All maten som serveres og selger på gårdsmatutslaget er lokal og kortreist.
  • UTEPLASS: I år har de utvida uteplassen med telt og grillplass i hagen.

Amanda Borge og gjengen på Mellem Gårdsmatutsalg gjør de siste til dagens servering på Mellem Gårdsmatutsalg. Spekemattallerken og grillmat er noe av det de tilbyr under årets SolørMart'n, i tillegg til utvalget av lokal og kortreist mat i butikken. 

Med seg har de også fått Ivar the Cakemaker, som også er med på Norges baker- og konditorilandslag. Ivar Bakke baker i kjelleren mens utsalget foregår i 1. etasje, og særlig er makronene populære.

- Vi er veldig bortskjemte som har Ivar i kjelleren, som har så mye godt å by på. De makronene han har begynt å lage selger stort, og vi solgte 400 bare første dagen på SolørMart'n. Folk på Flisa er veldig glad i makroner, vil jeg påstå!, sier Borge. 

Økt trafikk

Borge forteller at besøktallene har økt fra i fjor, og at det er travle dager med forberedelser og uteservering. 

- Vi har åpnet opp hagen, så det er mulig å sitte ute på plenen og nyte det fine været, forteller hun. 

I tillegg til bakeri og matutsalg, fungerer også butikken som turistinformasjon. Særlig opplever de flere utenlandske henvendelser, og en del tyskere som er innom for å spørre om ting.

- Da er det godt at vi har en som snakker flytende tysk, sier den tyskspråklige medarbeideren og ler.