Mellem Gårdsmatutsalg merker økt trafikk fra i fjor, og i år solgte de 400 makroner allerede under mart’nstorsdagen.
Amanda Borge og gjengen på Mellem Gårdsmatutsalg gjør de siste til dagens servering på Mellem Gårdsmatutsalg. Spekemattallerken og grillmat er noe av det de tilbyr under årets SolørMart’n, i tillegg til utvalget av lokal og kortreist mat i butikken.
Med seg har de også fått Ivar the Cakemaker, som også er med på Norges baker- og konditorilandslag. Ivar Bakke baker i kjelleren mens utsalget foregår i 1. etasje, og særlig er makronene populære.
– Vi er veldig bortskjemte som har Ivar i kjelleren, som har så mye godt å by på. De makronene han har begynt å lage selger stort, og vi solgte 400 bare første dagen på SolørMart’n. Folk på Flisa er veldig glad i makroner, vil jeg påstå!, sier Borge.
Økt trafikk
Borge forteller at besøktallene har økt fra i fjor, og at det er travle dager med forberedelser og uteservering.
– Vi har åpnet opp hagen, så det er mulig å sitte ute på plenen og nyte det fine været, forteller hun.
I tillegg til bakeri og matutsalg, fungerer også butikken som turistinformasjon. Særlig opplever de flere utenlandske henvendelser, og en del tyskere som er innom for å spørre om ting.
– Da er det godt at vi har en som snakker flytende tysk, sier den tyskspråklige medarbeideren og ler.