• ALLE KAN KOMME: Bassengtilbudet på Finnskogtoppen er åpent for alle, og lokalbefolkningen er hjertelig velkommen også. Men helst bør tid bestilles dagen før.
  • RUSTES OPP: De siste årene har Finnskogtoppen rustet opp mange rom, og Eriksson ser positivt på fremtiden.

For de ansatte på Finnskogtoppen var det en stor nedtur med streiken i hotell- og restaurantbransjen tidligere i år. Hotellet måtte stenge på grunn av streiken, og gikk glipp av 500 gjestedøgn. Men nå ser det mye bedre ut.

- De aller fleste har booket seg inn igjen til høsten, og en del har allerede vært her. Det var ikke mange som takket nei til å komme, og vi klarte oss rimelig greit selv om det så mørkt ut en stund, sier Therese Eriksson.

Åpnet dørene i 1991

Finnskogtoppen har 36 rom, og ble åpnet i 1991. I starten blomstret det veldig hos Finnskogtoppen på Grue Finnskog, og tilbudet var unikt i nasjonal sammenheng.

- Tilbudet er fortsatt unikt, men vi skulle gjerne sett at enda flere lokale brukte tilbudene våre. For eksempel er det mulig å kjøpe dagpakker hos oss, og bruke basseng og velværeavdeling. Mange tror vi er et helsehjem som bare serverer gulrøtter, men det er ikke tilfelle. Her har vi god mat, og det er også mulig å kjøpe seg et glass vin for eksempel, sier Eriksson.

Hun har hatt besøk av flere bursdagsselskaper, men tror at mange i Solør ikke er klar over at tilbudet kan brukes av lokalbefolkningen også.

- Hovedtyngen av våre besøkende kommer fra Oslo-regionen, og vi anbefaler jo folk som skal hit for å slappe av eller endre livsstil å være minst fire dager. Faktisk har vi hatt kunder som har vært her i flere måneder også. Her finner de roen etter kanskje å ha gått på en smell i privatlivet, sier Eriksson.

Investerer stort

Selv om regnskapstallene ikke ser voldsomt bra ut er ikke Eriksson bekymret. Finnskogtoppen har investert mye de siste årene, og har eiere som tror på konseptet.

- 2016 ser veldig bra ut for oss. Vi er i en bra steam, og selv om streiken kom på verst tenkelig tidspunkt skal vi klare oss bra gjennom dette året, sier Eriksson.

De lokale som har lyst til å prøve tilbudet på Finnskogtoppen bør ringe dagen før for å sjekke om det er ledig plass.

- Vi passer på så det ikke blir for mye folk som bruker tilbudene samtidig. Det skal oppleves avslappende og rolig her på Finnskogtoppen, og derfor har vi litt fokus på det, sier Eriksson.