• IKKE TVIL: Disse dunkene ble ikke tømt i romjula på grunn av manglende brøyting. (Foto: Privat).

Som iSolør.no har skrevet tidligere i vinter skaper snøen utfordringer for mannskapet hos Nordren som kjører søppel for Solør Renovasjon i Solør. Snøen fortsetter å lave ned, og folk har slett ikke blitt noe flinkere til å måke ved dunkene sine.

- Nøyaktig hvor mange som ikke får tømt søpla si på grunn av manglende måking vet jeg ikke, men at det er ti prosent er det helt sikkert, sier Sigbjørn Aurland som er avdelingsleder hos Nordren.

Om folk bor i boligfelt eller spredt bebyggelse spiller ingen rolle. Like dårlig er det jevnt over. Har du ikke måket ved kassa får du gul lapp, og søpla blir stående til neste tømming.

- Vi har ingen nøyaktige grenser for når det blir advarsler og manglende tømming. Sjåførene har fått beskjed at dersom det snør i løpet av natta skal dunkene tømmes. Er dunkene derimot brøytet inn blir det lapp og null tømming, sier Aurland.

Like dårlig hver vinter

Selv om det har kommet vesentlig mer snø i år enn tidligere vintre synes han ikke nødvendigvis at situasjonen er mye verre i år.

- Dårlig er det alltid om vinteren, men det spesielle nå er vel at folk må ut å måke flere ganger. Det spesielle er at ofte er det måket og strødd til postkassene, men søppeldunkene er nedsnødd, sier han.

Aurland ber folk sjekke tømmekalenderen via nettsidene til Solør Renovasjon, og hjelpe renovatørene til en tryggere og mer tørrskodd hverdag. Tømming skjer på fast dag med 14-dagersintervaller. Det bør være en smal sak å lagre dette i kalenderen sin med gjentakende intervall.