• TIL HOF: Bjørn Vidar Sletten i Hof vel gleder seg til en cabaret med Vidar Sandbeck på Hof samfunnshus.

Vidar Sandbeck har 100-årsjubileum i år og det har blitt markert på flere måter, land og strand rundt. Nå har Teater i Glåmdal satt sammen en cabaret om Vidar Sandbeck, og det er VM-trosserne med Belinda Mellum som skal underholde i Hof. 

- Vi har mast så mye på at vi skal få en premiére til Hof, så nå mente Øivind Roos at det var på tide! VM-trosserne består jo av blant annet nevnte Roos og ikke minst Kjetil Foseid som er fra Hof Åsa. Han er jo nå vokalist i Vazelina Bilopphøggers, men har så vidt jeg vet nesten ikke spilt på hjemmebane i Hof. Det er i så fall mange år siden, så det blir moro og se og høre Kjetil på hjemmebane, smiler Bjørn Vidar Sletten. 

Røtter i Hof

Vidar Sandbeck har sine røtter fra Mosogn i Hof, hans besteforeldre måtte flytte fra Hof til Rena  i 1882 grunnet nød. Hans mor Lenny Elida er født i Hof i 1881. 

- Vidar Sandbeck var både forfatter, trubadur og komponist. En brokete oppvekst og ei nokså rotete yrkeskarriere som fiolinist, snekker, konfeksjonsselger og kjøpmann, ledet opp mot den folkekjære kunstneren vi kjenner. Et tjuetalls bøker, mange hundre viser, et utall grammofoninnspillinger og radioprogrammer har gjort Sandbeck til et nasjonaleie, forteller Sletten. 

VM-trosserne er kanskje ikke så godt kjent i Solør, da de stort sett har spilt i Kongsvinger-regionen. 

- De har spilt sammen siden sommeren 1990, og glade viser i irsk stil har vært deres varemerke. De har også spilt revyer og cabareter opp igjennom åra, og flere av medlemmene er godt kjent med Vidar Sandbeck gjennom Hedmark Teaters storsatsning «Når livet danser» i 1996. Nå har de fått med seg Belinda Mellum fra Eidskog, hun kalles «Eidskogs egne sammenkok av Wenche Myhre og Elisabeth Granneman»! fortsetter han. 

Kjente navn

Det er mange kjente navn blant medlemmene i VM-trosserne. 

- Øivind Roos har satt sammen manus og har regien. Han er også på scenen med Lars Ovlien, Lars Thyholdt, Kjetil Foseid, Even Finsrud, Kjetil Hjerpseth – i tillegg til Belinda Mellum, sier Sletten.

På Hof samfunnshus blir det også servering før forestilling og i pausen. 

- Billetter kan kjøpes på forhånd hos Joker Amundsen i Hof eller ved inngangen. Vi sørger for servering både før forestillingen og i pausa. De involverte i forestillingen skal også ferie premieren i etterkant med middag på samfunnshuset. Vi er stolte av at vi skal premieren, dette må være årets høydepunkt i Hof, sier en fornøyd Sletten. 

I Solør blir det også forestillinger på Grue kino lørdag og på Vidarvoll på Braskereidfoss søndag.