• MANGE KOM: Det var mange små og store som ville være med på åpningen fredag.

Endelig kunne et tre år langt prosjekt avsluttes med trompetspill og sang, når den nye familieparken ble åpnet mellom Kiwi og Åsneshallen. Reidun Reikerås, er en av de som startet prosjektet, er glad snoren endelig ble klippet for parken.

- Det er helt fantastisk! Det er utrolig at vi har fått dette til. Vi har jobbet på i snart tre år nå, så det er helt fantastisk at det nå er en realitet.

Trenger flere møtesteder

Det å kunne møte folk på en arena hvor ingenting er arrangert, mener Reikerås er flott for innbyggere som ikke kjenner så mange andre. Hun tror derfor parken skal være med å bidra til at folk enklere skal kunne bli kjent med hverandre.

- Alle kjenner ikke alle og det er ikke alltid like greit å være ny i kommunen og da har man et sted man kan treffe folk, sier Reikerås.

Fornøyde barn

På åpningen var det ikke uventet at barna hadde mest glede av det nye anlegget. Selv om parken har vært åpen for bruk en stund, var det mange som prøvde seg på de ulike apparatene.

- Det gøyeste er å gjøre masse ting og gjøre det man vil, sier Tuva Nygaard.

Andre syntes det var utfordrende med noen av klatrenapperatene.

- Jeg synes det er litt tøft med sånne tøffe løyper, men den er litt vanskelig, sier Johannes Furuseth Arnesen.

Håper mange vil bruke parken

Et av målene til prosjektgruppen var å ha parken ferdig til helgens SolørMart'n, noe de klarte med god margin. Reikerås håper at mange vil besøke parken framover.

- Jeg har allerede sett at folk har benyttet seg av parken og jeg håper folk vil fortsette å ha glede av den og treffes å ha det trivelig her, sier Reiskerås.