Omlag utrolige 600 personer deltok på Kjerkevegmarsjen i sin storhetstid. Så mange blir det neppe på søndag, men Åsnes Finnskog IL og Hof IL synes tradisjonen er viktig. Derfor tok de opp igjen tråden, og inviterer søndag for 5. gang til Kjerkevegmarsjen i denne omgang.

- Da jeg var liten så husker jeg at dette var et løp med tidtaking. På det meste med 600 deltakere. Får vi over 50 som blir med på turmarsjen er vi fornøyd, sier Gunn Helen Kjensmo.

Marsjen går på stien som folk brukte til kirka i Dulpetorpet i gamle tider, og start er fra Breisjøberget klokka 11.30 på søndag.

- Ettersom start og mål er på to forskjellige steder kan det bli litt utfordrende med logistikken for mange. Derfor er det satt opp buss. Det smarteste er å parkere bilen ved målgang, og ta bussen til start. Bussen herfra går klokka 10.15. Det går buss fra målområdet til start også, men denne går klokka 15.30. Rekker du ikke det kan det bli problematisk, og derfor er motsatt veg nok smartest, sier Kjensmo.

Turen er totalt på 13 kilometer og går i godt variert skogsterreng. På noen steder er det veldig flott utsikt, men det finnes også litt mer utfordrende partier.

- Barnevogn og pensko kan nok være igjen hjemme. Men dette er en fin turmarsj i flotte høstfarger som vi håper mange vil være med på, sier Kjensmo.

Det vil bli enkel kioskservering, og bussen koster en femtilapp. Husk kontanter.