Gjengen i Contrazt ligger ikke på latsida. I løpet av 11 år har dansebandet laget 12 plater, og bassist Hans Olav Trøen gleder seg til lansering av «Før sola går ned» den 17. juni.

- Unge Dybendal har vært produktiv han de siste 11 årene. Det skal ikke stå på det, smiler Hans Olav Trøen.

Albumet er ei plate i kjent Contrazt-stil, og alle låtene er komponert av folk fra egne rekker. Nytilsatt trommeslager Dag Sand har også bidratt denne gangen.

- Vi er selvforsynt med låtmateriale denne gangen. Leif har skrevet mesteparten av låtene gjennom årene, og det har kanskje vært med en oversatt låt eller en gammel slager. Nå er det 12 splitter nye låter, sier Trøen.

Bandet håper at det er noen av låtene som skal skille seg ut på den nye plata.

- Vi har jo spesielt god tro på noen av låtene. Det blir spennende å høre om publikum er enige med oss, sier Trøen.

Aldri noe tema å droppe fysisk CD

Plata blir tilgjengelig på alle plattformer, og også fysisk. Det var aldri noe tema for bandet å droppe den fysiske utgivelsen.

- Den diskusjonen var ikke på sakslista da vi hadde møter med Warner. Vår plate skal selvsagt ut fysisk, i tillegg til via strømmetjenestene, sier Trøen.

Sommeren står for tur, og den blir som vanlig travel for Contrazt.

- Pinsen er nettopp unnagjort. Da var vi i Sunne og i Skei i Jølster. Til helga skal vi til Blaker, og det er full rulle utover. I sommer skal vi blant annet spille på Morodalsfestivalen i Odalen, sier Trøen.

Her skal de spille sammen med Return, Sputnik og Ravi!

- Den artistrekka er helt klart sommerens lineup. Videre skal vi til festivalene i Seljord og Sel for å nevne noe, sier Trøen.

Bandet består av fem rutinerte musikere med lang fartstid; Gro Anita Dybendal (vokal), Leif Dybendal (gitar og vokal), Hans Olav Trøen (bass), Dag Sand (trommer) og Conny Nordvall (keyboards).