Det var knyttet stor spenning til hvem som ville få utjevningsmandatet i Hedmark fra årets stortingsvalg, og Venstre siktet seg inn mot dette. Men det var Karin Andersen og SV som stakk avgårde med mandatet, og med det blir det ingen stortingsplass på Venstres Ole Frode Mikkelsgård.

- Det nytter ikke å være skuffa. For å være helt ærlig er det litt som forventet slik meningsmålingene så ut. Jeg er fornøyd med den store innsatsen vi har lagt ned i valgkampen i hele fylket, sier Mikkelsgård til iSolør.no.

Kun 2,3 prosent av stemmene

Venstre fikk kun 2,3 prosents oppslutning i Hedmark. Det er en nedgang på 1,1 prosent sammenlignet med stortingsvalget i 2013.

- Vi går tilbake på samme nivå som landstrenden. Vi har gjort en god valgkamp, men skulle alltid ha ønsket å nå helt inn. Jeg synes absolutt Venstre har et mye større potensiale. Vi har åpenbart en jobb å gjøre i å bygge organisasjonen vår fremover, sier Mikkelsgård.

Heller ikke i hjemkommunen Våler gjør Venstre det særlig bra. Her var det også 2,3 prosent av stemmene som gikk til Mikkelsgård og Venstre. Selv om valgresultatet definitivt kunne vært bedre er Mikkelsgård klar til å se fremover.

- Nå ser vi fremover til kommunevalget om to år. Vi har utløst masse positiv energi, og jeg tror vi skal komme oss opp og frem. Mange nye unge medlemmer har vi rekruttert, og det er mye positivitet ute og går hos Venstre, sier Mikkelsgård.