Euro Sko i Flisa Stormarked merker at jula nærmer seg, og har pakket julegaver en god stund allerede. De kan se tilbake på et bra 2016, og en økning i omsetningen mot fjoråret.

- I vår bransje må vi være fornøyd med det. På landsbasis er det noen som sliter hardt og noen som gjør det bra. At vår butikk på Flisa øker er vi selvsagt glad for, sier Johnny Enger hos Euro Sko Flisa.

Butikken er en del av Euro Sko-kjeden, men har likevel muligheter til å gjøre lokale tilpasninger i skoutvalget.

- Det er nok ingen Euro Sko-butikker som er like. Alle kan gjøre tilpasninger etter hvor de driver, og for vår del går det nok for eksempel mer tresko og westernboots enn hos de andre Euro Sko-butikkene i Norge, sier Enger.

Tresko har alltid vært en slager i Solør, og Enger tror det er mange i ulike yrkesgrupper som synes det er lettvint å bruke disse skoene i jobbsammenheng.

Vil gjerne ha konkurranse

For tiden er Euro Sko nesten alene om å selge sko over disk i Solør. Enger skulle gjerne sett at det fantes flere alternativer lokalt.

- Jeg heller vel kanskje mot at det er greit med litt konkurranse lokalt. Da finner folk det de vil på Flisa uten å måtte reise ut andre plasser, sier Enger.

Også i skobransjen merkes det at handelen over nett har kommet for alvor. Enger mener likevel det er stor fordeler ved å kjøpe sko over disk.

- Gjennom nettet kan en jo sende skoene i retur om de ikke passer eller om en ikke er fornøyd. Jeg for min del mener vel at det er en fordel å prøve noe før jeg kjøper det, og for å få til det må du nesten ta turen i en butikk, sier Enger.