April er like rundt hjørnet, og med det ønsker Frisklivssentralen i Solør å utfordre alle innbyggere i Åsnes og Våler kommune til deltakelse i sin lokale «Dine 30-kampanje».

- Vi er inspirert av Helsedirektoratets kampanje «Dine 30», og har laget en lokal variant av den. Dette er en oppfordring til mer hverdagsaktivitet og 30 minutter med fysisk aktivitet daglig kan gjøre store utslag når det gjelder helse, forteller Hilde Røysland, Frisklivsveileder i Frisklivssentralen i Solør. 

- Alle kan være med

Frisklivssentralen oppfordrer alle innbyggere i Åsnes og Våler til å være med på «Dine 30» i med oppstart 1. april.

- Dette er noe alle kan være med på! «Dine 30» går ut på at du skal være i aktivitet i 30 minutter hver dag, men det trenger ikke være sammenhengende. Du kan fordele det ut over hele dagen. Det er mye man kan gjøre som du ikke nødvendig tenker på som trening, du kan for eksempel leke litt med barna dine eller barnebarn, husvask mens du danser til musikk eller gå av bussen ett eller to stopp før du egentlig skal gå av. Målet med kampanjen er å få frem at det ikke er så mye som skal til, for å nå anbefalingen på 30 minutter aktivitet hver dag, sier Røysland. 

Regelmessig fysisk aktivitet gir overskudd i hverdagen og god helse. 

- 30 minutter med fysisk aktivitet daglig kan gjøre store utslag når det gjelder helsa. Det kan gi overskudd, økt livskvalitet og forebygge sykdommer. Du kan være fysisk aktiv ved å bruke kroppen i arbeid, på vei til og fra arbeid eller studier, friluftsliv, trenings, idrett og lek blant annet. Voksne som i utgangspunktet er lite fysisk aktive, vil ha en betydelig helsegevinst ved å være fysisk aktivt omtrent 30 minutter med moderat intensitet daglig, sier Røysland. 

- kan vinne fine premier

Det er enkelt å delta og alle som deltar er med i trekningen av flotte premier. 

- Fyll ut skjema med selvvalgt daglig fysisk aktivitet i hele april måned, og lever skjemaet ved servicetorget i din kommune eller send dette til Frisklivssentralen (hilde.roysland@asnes.kommune.no) innen 4. mai 2018. Skjemaet finner du på servicetorget i din kommune eller på hjemmesiden til din kommune, oppfordrer Hilde Røysland.