Mange tar seg ikke bryet med å gå til en søppeldunk med avfallet sitt, og det gjør at sentrum blir seende lite innbydende ut. Dette er et problem gjennom hele året, men under SolørMart’n mangedobles innbyggertallet i Åsnes og det er viktigere enn noen gang at folk kaster søpla si i søppeldunkene.

- Det er ikke noe fint syn for folk å komme hit om vi strør rundt oss med søppel. Det står mange dunker på stolpene i Kaffegata, og det settes ut egne søppelkasser under mart’n. Bruk dem! Det er oppfordringen fra Joachim Larsen Einarsrud i Åsnes Ungdomsråd.

Han tror folk på sin egen alder er mest sløve, og håper at både ungdom og andre går i seg selv og kaster søppel der den hører hjemme.

- Det skal ikke være nødvendig å plukke opp søppel etter folk. Når noen først begynner å kaste fra seg er det enkelt for andre å slenge seg på. Derfor vil vi i ungdomsrådet ha litt fokus på dette og jobbe med holdningene til folk, sier Larsen Einarsrud.

Særlig er det viktig at de som kommer langveisfra til SolørMart’n får et bra inntrykk av arrangementet. Da er søppel på gata lite innbydende.

- En blir rett og slett i dårlig humør av å se søppel flyte, sier Einarsrud.

SolørMart’n setter ut mange ekstra søppeldunker til arrangementet, og det er satt opp vaktlister for tømming av disse. Det bør være nok dunker for å ta unna avfallsmengden som produseres disse dagene.