• PAUSE: Her ser vi noen av «fansen» under en av bowlingkampene. Fra venstre Anita Syvderud, Stig Bjørneseth, Mariann Livgaard og Hedda Kjensmo (Foto: privat).

«Brukerne» i VITT trenger aktivisering og aktiviteter på lik linje med all annen ungdom, og bowling har blitt en stor avkobling i hverdagen for mange. 

- Det koster noen kroner å spille bowling, derfor er vi veldig fornøyd med at Grue Sparebank er med og sponser oss med noen kroner. Banken har sponset laget vårt med egne lagskjorter og det synes jo brukerne er veldig stas! Bowlingen på Bjørkheim har også gitt oss gode priser, og det setter vi stor pris på, forteller Terje Holen i VITT. 

Håper på 2 lag neste sesong

Målet for neste sesong, er å kunne stille med eget lag for brukerne. 

- Denne sesongen har både ansatte og brukere spilt på samme lag, men neste sesong er mål et at vi kan stille med 1 lag med bare brukere og 1 felles lag med ansatte og brukere. For ikke lenge siden arrangerte vi en bowlingkveld, og da var det med hele 12 brukere!  Vi satser på å få til en sammenkomst en gang i måneden. Selv med gode priser, blir det fort kostbart og dette er noe brukerne må dekke selv, forteller Holen. 

Flere av de ansatte setter nå i gang tiltak for å få inn penger til flere aktiviteter, som blant annet bowling. 

- Under Vårfesten lørdag 27. april, skal vi ha egen stand hvor vi selger lodd med masse fine premier. Vi skal bake snipper som vi kan selge på Vårfesten og få inn noen kroner på. Alt vi får inn under Vårfesten, går til forskjellige aktiviteter for brukerne utover året. Vi håper mange kommer og kjøper både lodd og snipper og støtter brukerne våre, sier Holen. 

«Vinn-vinn» for alle

Selv om bowling kanskje er mest interessant for mange, så er det også andre aktiviteter som fenger interessen. 

- Vi må jo aktivisere brukerne i helga også, så nå har vi fått bruke gymsalen på ungdomsskolen gratis og vi har fått noen timer i bassenget på Flisa på helger. Det hjelper oss mye og er egentlig «vinn-vinn» for alle. Våre ungdommer er som alle andre ungdommer, de er glade i å sitte hver for seg og spille. Derfor er det viktig at vi tar de med ut på andre aktiviteter og at de får være sosiale, både med hverandre og med andre som driver med de samme aktivitetene, sier Holen.  

Per Arne Flisnes i Grue Sparebank er glad for at de kan være med å bidra. 

- Vi synes jo dette er et veldig bra formål og bidrar derfor gjerne. Bowlingen er et viktig sosialt tiltak for de som kanskje ikke har så mange andre muligheter, og all aktivitet er jo bra uansett. For oss er det viktig å kunne være med å støtte ungdom i nærområdet og det er det vi gjør i denne saken også, sier Flisnes.