• I GANG: Salget av billetter til festen 14. oktober er i gang for lengst, og trolig er det smart å være tidlig ute.

430 billetter er lagt ut for salg til konsertene lørdag 14. oktober. Arrangørene tror at alle kan bli solgt, og at det blir intimt og «Rockefeller-stemning» på Rådhuskinoen denne lørdagen.

- Vi fjerner stolradene nederst, og dytter inn amfiet slik at vi får et stort dansegulv. Oppe blir det sitteplass for de som ønsker å sitte. Her blir det intimt, og akkurat som å være på Rockefeller, sier Henrik Berg Enger, vokalist i Spelloppmaker.

Ti år siden sist

Finnskogen Jakt- og Strengelag (FJOS) har ikke spilt sammen på snart ti år, men er klare for å innta scenen igjen denne lørdagen i Rådhuskinoen. Kanskje for aller siste gang.

- Dette blir en engangsgreie. Det er artig å børste støvet av gamle låter, og det gikk rykter om en heidunrande fest. Hadde det ikke vært for at Spelloppmaker inviterte oss til å bli med hadde vi ikke gjort det. Vi tror på bra stemning. Værnt i véret, værnt i sala og værnt i bringen, sier Emil Rundberget.

Med seg i Finnskogen Jakt- og Strengelag har han denne kvelden Sjur Atle Furali, Tom Daniel Enger, Peder Øiseth og Terje Nordgaarden. I tillegg vil et par andre musikere delta på kontrabass og banjo.

- Den siste spillejobben for Finnskogen Jakt- og Strengelag var på Fløtivalen i 2008. Vi har ikke spilt sammen siden, og vi har øvd i noen uker nå, sier Rundberget.

- Har dere noe nytt materiale?

- Ingenting. Vi har en 14-15 låter, men kan ikke spille alle. Det er noen av dem som ikke holder mål, forteller Rundberet.

Bør oppleves

Sindre Kløften og Henrik Berg Enger i Spelloppmaker er glad for at Finnskogen Jakt- og Strengelag takket ja til oppdraget, og mener folk ikke bør gå glipp av denne muligheten.

- I tillegg blir det Flisa-mesterskap i rævkrok med Rævkroklosjen, og Christian Bråtebekken blir med som konferansier gjennom kvelden, sier Berg Enger.

Det blir servering i foajeen, og salget av billetter til festen skjer via Rådhuskinoen.no eller hos servicetorget.

- Jeg vil nok anbefale folk ikke å vente for lenge. Vi har altså kun 430 billetter, og vi har stor tro på dette opplegget. Dette blir en konsert folk ikke bør gå glipp av, sier Sindre Kløften.