Barnas Turlag Solør arrangerer «Kom deg ut - dagen» på Kjellmyra søndag 3. februar fra klokka 12.00 - 15.00.

- Ta med akebrett, ski, skøyter eller det dere har liggende. Har dere ikke noe så er ikke det noe pes - bare bli med på moroa. Det blir noen aktiviteter nede på fotball banen også. Maskoten vår Turbo kommer også en tur, forteller Ann Silje Torpen Sæther, leder i Barnas Turlag Solør. 

- Husk å kle dere etter vær og føre

- Det viktigste er å komme seg ut og ha det gøy sammen med andre barn. Kle dere etter vær og føre, vi har ikke noen kuldegrense. Alle barn må ha med seg en foresatt, da vi ikke tar ansvar for barna. Det vil bli servert sjokoladekake, og Kiwi Flisa sponser med frukt. Ta med drikke selv. Det vi ønsker med denne dagen er at flere skal komme seg opp av sofaen og ut i naturen og friluft. Kiosken på Kjellmyra vil også ha oppe denne dagen, og de selger kakao, kaffe, vafler og pølse i lompe eller brød, sier Torpen Sæther. 

De som har vært med på aktiviteter i Barnas Turlag Solør tidligere, har fått en skrivebok.

- Ta med den så får dere stempel i boka. Og dere som ikke har fått det, kanskje dere har en bok liggende hjemme dere kan ta med å få stempel i den, fortsetter hun. 

- Barnas Turlag Solør er på Facebook. Der inne står alle arrangementer for hele året.  Og til dere som ikke er på Facebook, kan dere gå inn på solor.dnt.no – Barnas Turlag Solør og se vår turkalender der alle aktiviteter står. DNT FO Solør har også flere turer for voksne, sier Torpen Sæther. 

- Velkommen skal dere være store og små! Husk å registrere dere på oppmøtelista når dere kommer, den vil være ved standen), avslutter lederen i Barnas Turlag Solør. 

Arrangeres på 175 steder Norge rundt

«Kom deg ut - dagen» er et tradisjonsrikt arrangement i DNT og søndag 3. februar er det klart for vinterutgaven. På 175 steder rundt om i Norge kan du delta på lokale aktivitetsdager.  

- «Kom deg ut - dagen» er en introduksjonsdag til friluftslivet, og det kreves ingen forkunnskap for å delta. Om du er vant til å være i naturen eller ikke; vi lager til enkle og morsomme aktiviteter for alle. Alt er gratis, du trenger bare å ta med deg varmt tøy og gode sko, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.  

Mye å lære for friluftsferskinger​​​​​​​

Tanken bak «Kom deg ut - dagen» ligger i ordet. Det inviteres til utedag med varierte tilbud som ski, aking, natursti, bålkos, konkurranser, turer og mye mer. 

- Noe av det som er så gøy med denne dagen, er variasjonen i hvem som kommer. Her ser vi store og små familier, besteforeldre, tanter, onkler og vennepar. Man blir del av et felleskap denne dagen, og for barna er det stor sjanse for å finne en ny lekekamerat eller to. Vi ønsker spesielt friluftsferskinger velkommen denne dagen, her kan man lære mye, sier Dag Terje Solvang i DNT.