«Sprek som en solung» heter brosjyra som dukker opp i postkassa fredag eller lørdag i Åsnes. Om du ikke kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, har du alle muligheter til å bli sprek gjennom årets orienteringssesong.

Bak brosjyra står O-gruppa i Kjellmyra Idrettslag, og mandag 1. mai starter både stolpejakt- og turorienteringssesongen. Erik Aagaard er én av ildsjelene i O-gruppa.

- Vi hadde stolpejakt på Flisa, Sønsterud og Kjellmyra i fjor. I år prøver vi oss igjen, og nå har elektronikken virkelig inntatt orienteringssporten også. For eksempel kan en nå bruke telefonen for å scanne QR-kodene på postene når de finnes. De som vil sende inn postene på gamlemåten kan selvsagt fortsatt gjøre det, sier Aagaard.

Stolpejakt er rett og slett orientering - i sentrale strøk. Her skal du jakte på stolper som er oppmerket, og en del av stolpene er merket som såkalt grønn post. Det vil si at også rullestolbrukere vil kunne komme frem til de.

Spreke premier

- Sesongen varer helt til oktober, så det er rikelig med tid til å bli med. På hver post er det et lodd. Finner du alle 15 postene på Flisa og alle 10 postene på Kjellmyra har du 25 lodd i trekningen, sier Aagaard.

Blant premiene finner vi månedsabonnement på Victus og Puls. En del andre spreke premier er også på plass.

- Så her kan du bli enda sprekere av å være sprek, smiler Aagaard.

Selv om brosjyrene er på veg gjennom posten vil kartene først kunne taes i bruk 1. mai, i alle fall digitalt. Det er da stolpejakta åpner opp her. 

Seks turorienteringsområder

Samtidig som stolpejaktsesongen drar i gang starter også turorienteringa. I år er det seks områder i Åsnes hvor det er tilrettelagt for dette.

- Det er stort sett turiorientering o-gruppa har konsentrert seg om de siste årene. Nå er det seks kart som er klare, og de strekker seg over hele kommunen. De seks områdene er Gjesåsberget, Rønnesæterberget, Baksjøen, Myrmoen, Trangen og Kynndalen, sier Aagaard.

Nå håper han mange solunger vil bli med på årets sesong med både stolpejakt og orientering i Åsnes.